HØST 2017

by / / Ingen kommentarer

Høsten kom fort i år, etter en ualminnelig travel sommer, med stor variasjon i jobbfeltet. Vanskelig å plukke ut en vinner, men konserten i Seljord Kirke sammen med Carl Petter Opsahl, Ådne Svalastog og Torhild Larsen Nygård (under Korsvei-festivalen) kommer høyt. Vi varierte med sanger fra min siste plate «hellig og alminnelig» og vakre folketoner.

Høsten blir også travel, lengste turnéen er 20 spilledager – med to konserter hver dag – i regi av Den Kulturelle Skolesekken, med forestillingen DET BANKER – kulturarven fra reformasjonen. Her spiller jeg sammen med Rasmus Solem og Stein Norbakken. Ellers er det flere omganger med «Martin L og Tore T», et voksenprogram med utgangspunkt i Luthers salmer og mine sanger fra siste plate. Et høydepunkt er også framførelsen av kirkespillet HVEM BANKER i Trefoldighetskirken i Arendal og i Fevik kirke, med et felles prosjekt-kor, i samarbeid med Kirsti Pedersen Haugen og Tim Harry Blomberg. Sjekk gjerne oppslaget på sidene til Agder og Telemark Bispedømme: https://kirken.no/nn-NO/bispedommer/agder/nyheter/reformasjonsjubileet-med-musikk/

Litt mange navn og titler her nå, men for meg som frilanser er jeg veldig glad for gode samarbeidspartnere. 3. sept sang jeg under bydelsfesten for Trosterud-Haugerud, et stjerne-eksempel på samarbeid mellom kirke og lokalmiljø! Gleder meg også til den årlige turnéen i uke 42 i Hedmark og Oppland. Og hvis du enda leser dette – barnekora jeg skal synge med, konfirmantene jeg skal tulle med og publikum i Kulturrullatoren jeg skal le med! Jada.

Må skryte litt av den nye plata – jau, den kom på vinyl også, i to utgaver, en vanlig sort 180 grams, og en limited edition i transparent vinyl 180 gram – stas! Dette er sanger for voksne (kan inneholde ord som ikke egner seg for barn). Her er litt generell info  om plata, og litt spesiell info om en av låtene:

HELLIG OG ALMINNELIG:

Tore Thomassen har i mange år reist rundt i Norge og LEKT med barn, med konserter i regi av Rikskonsertene, eller sammen med barnekor i kirker og bedehus og andre kulturarrangement.

Hele tiden har han også forsøkt å være VOKSEN, og nå har han spilt inn HELLIG OG ALMINNELIG – en samling viser – sammen med et spennende band. Torjus Vierli – tangenter, Hildegunn Garnes Reigstad – vokal, perc, harper, Tor Egil Kreken – bass, el-gitar, slide, Thomas Gallatin – trommer, Tore Thomassen – vokal, ak-gitar, ukulele. Alle har koret, Hildegunn mest. Trygve Skaug har også sneket seg med på ak-gitar på en sang.

Sangene handler om samliv, tro, tårer, lys, 16 fine skjorter, skygge, sult, hvem som bor i Kristiansand – og et viktig spørsmål fra femte klasse.

Utgivelsen kommer på CD og LP, foruten digitale kanaler. De fleste sangene er skrevet av Tore Thomassen, en har han skrevet sammen med Trygve Skaug, og en sammen med Bengt E Hanssen.

Tore Thomassen bor i et hus i skogen i Birkenes, og lever som frilanser i tekst og musikk. Han har laget 11 plater for barn, og fire for voksne. De siste årene har han skrevet tre barnebøker om en uheldig gutt (som alle er innkjøpt av Kulturrådet).

SPESIELT OM TÅRER SKAL KOMME:  

– sangen har Tore T og Trygve Skaug skrevet sammen, under et fire timer langt opphold i Drammen. Det hele startet med en mail fra Trygve til Tore, med et gulnet billedvedlegg , og følgende tekst fra Trygve:

«Å, som jeg husker denne kvelden. Fant dette avisklippet igår. Konsert med barnekoret. Tore Thomassen til høyre. Meg til venstre. Jeg så på mannen med gitaren, smilet, håret og alle de tenkende sangene og bestemte meg for å bli akkurat sånn.»

Dermed var vi igang. Vi bestemte oss for å skrive en sang om livsreisen, viktige hendelser underveis, og vedkjenne oss tårene. Arbeidstittelen var først «Fire timer i Drammen», endret seg så til «Sammen i Drammen» – noe vi begge protesterte på, og endte altså opp som «Tårer skal komme». Det er Trygve som spiller gitar, Tor Egil Kreken bass, Thomas Gallatin trommer og Torjus Vierli tangenter. Tore synger.