HØSTEN 2018

by / / Ingen kommentarer

Livet er en lang setning, og det gjelder å ikke sette punktum for tidlig. Sommeren 2018 hadde jeg – for første gang i voksenlivet (tror jeg) – tre uker sammenhengende ferie. Men det var mye annet snadder også – poesikvelden på Skjærgårds, de fem konfirmantleirene jeg var innom, Areopagosfestivalen, Navigatørenes sommersamling og Olsok-konserten ved Nisservannet.

  Høsten skrur seg fort til. Jeg skal rundt med ny barnehageforestilling i regi av Rikskonsertene – EGG MED SKJEGG – sammen med jazzpianist og illustratør Oscar Jansen. Så er det 10 konserter med ÅPENT HUS – sanger for bibelhistorien, flere sammen med lokale barnekor, og noen «plutselig-kor», hvor vi lager kor med barna som kommer.

  Jeg liker skriveprosessen, letingen etter ordene og musikken, konsentrasjonen og åpenheten. I høst lager jeg sanger til ny barneplate, og ny voksenplate. Sistnevnte har arbeidstittelen TI, med et forsøk på én betraktning over hver av de ti budene. Tror kanskje det er etterdønningene av fjorårets Luther-jubileum, behovet for å finne de gamle sporene, og vandre i fjellet der utsikten er stor og åpen.

  Ser fram til å treffe nye og gamle venner denne høsten, DE MAKALAUSE som jeg skal ha flere jubileumskonserter sammen med i Brønnøysund-området, HEKTA-konfirmantene, Protestfestivalen, menighetsfestene for medarbeiderne, og ikke minst ny oppsetning av SANGEN OM MARIA i Birkenes.

 

voksenplate utgivelse 2017 HELLIG OG ALMINNELIG:

Tore Thomassen har i mange år reist rundt i Norge og LEKT med barn, med konserter i regi av Rikskonsertene, eller sammen med barnekor i kirker og bedehus og andre kulturarrangement.

Hele tiden har han også forsøkt å være VOKSEN, og nå har han spilt inn HELLIG OG ALMINNELIG – en samling viser – sammen med et spennende band. Torjus Vierli – tangenter, Hildegunn Garnes Reigstad – vokal, perc, harper, Tor Egil Kreken – bass, el-gitar, slide, Thomas Gallatin – trommer, Tore Thomassen – vokal, ak-gitar, ukulele. Alle har koret, Hildegunn mest. Trygve Skaug har også sneket seg med på ak-gitar på en sang.

Sangene handler om samliv, tro, tårer, lys, 16 fine skjorter, skygge, sult, hvem som bor i Kristiansand – og et viktig spørsmål fra femte klasse.

Utgivelsen kommer på CD og LP, foruten digitale kanaler. De fleste sangene er skrevet av Tore Thomassen, en har han skrevet sammen med Trygve Skaug, og en sammen med Bengt E Hanssen.

Tore Thomassen bor i et hus i skogen i Birkenes, og lever som frilanser i tekst og musikk. Han har laget 11 plater for barn, og fire for voksne. De siste årene har han skrevet tre barnebøker om en uheldig gutt (som alle er innkjøpt av Kulturrådet).

SPESIELT OM TÅRER SKAL KOMME:  

– sangen har Tore T og Trygve Skaug skrevet sammen, under et fire timer langt opphold i Drammen. Det hele startet med en mail fra Trygve til Tore, med et gulnet billedvedlegg , og følgende tekst fra Trygve:

«Å, som jeg husker denne kvelden. Fant dette avisklippet igår. Konsert med barnekoret. Tore Thomassen til høyre. Meg til venstre. Jeg så på mannen med gitaren, smilet, håret og alle de tenkende sangene og bestemte meg for å bli akkurat sånn.»

Dermed var vi igang. Vi bestemte oss for å skrive en sang om livsreisen, viktige hendelser underveis, og vedkjenne oss tårene. Arbeidstittelen var først «Fire timer i Drammen», endret seg så til «Sammen i Drammen» – noe vi begge protesterte på, og endte altså opp som «Tårer skal komme». Det er Trygve som spiller gitar, Tor Egil Kreken bass, Thomas Gallatin trommer og Torjus Vierli tangenter. Tore synger.