VÅR 2018

by / / Ingen kommentarer

Må bare få meldt at jeg er på NRK P1 søndag 11.feb kl 21.03, en hel time sammen med programleder Kjetil Lillesæter i «Salmer til alle tider».

 

  • Etter en hektisk høst gled 2018 rolig i gang med sang og spill på Dutrupgaard (30 min nord for København) under nyttårslunsj og demokrati-salong, med bl a den norske ambassadøren i DK til stede.
  • I januar og februar er jeg engasjert som praksis-veileder for musikkstudentene på UiA (i likhet med i fjor), det er interessant – rett og slett gøy!
  • Det drypper stadig inn spillejobber fra arrangører som har hørt min siste voksen-plate Hellig og alminnelig, kultur-caféer og kirkekonserter, samtidig med familiegudstjenester, barnetimer og kulturrullator-konserter.
  • Jeg skal også i år være med på den store konfirmant-festivalen i Håkons Hall, Lillehammer, i regi av ustoppelige HEKTA – ren opptur å være med.
  • Sammen med to kamerater skal jeg på pilegrimsbesøk i flere kloster i Hellas, bl a Athos. Det kjennes nødvendig med fordypning i hellige tradisjoner. Som frilanser blir det mye hit og dit, tiden er impulsrik. På Athos er det 22 klostre, alle med tidebønnene som stabilitet.
  • Ta gjerne kontakt, det er åpne flater i min kalender (og takk for det)!

 

HELLIG OG ALMINNELIG: Må skryte litt av den nye plata – jau, den kom på vinyl også, i to utgaver, en vanlig sort 180 grams, og en limited edition i transparent vinyl 180 gram – stas! Dette er sanger for voksne (kan inneholde ord som ikke egner seg for barn). Her er litt generell info  om plata, og litt spesiell info om en av låtene:

HELLIG OG ALMINNELIG:

Tore Thomassen har i mange år reist rundt i Norge og LEKT med barn, med konserter i regi av Rikskonsertene, eller sammen med barnekor i kirker og bedehus og andre kulturarrangement.

Hele tiden har han også forsøkt å være VOKSEN, og nå har han spilt inn HELLIG OG ALMINNELIG – en samling viser – sammen med et spennende band. Torjus Vierli – tangenter, Hildegunn Garnes Reigstad – vokal, perc, harper, Tor Egil Kreken – bass, el-gitar, slide, Thomas Gallatin – trommer, Tore Thomassen – vokal, ak-gitar, ukulele. Alle har koret, Hildegunn mest. Trygve Skaug har også sneket seg med på ak-gitar på en sang.

Sangene handler om samliv, tro, tårer, lys, 16 fine skjorter, skygge, sult, hvem som bor i Kristiansand – og et viktig spørsmål fra femte klasse.

Utgivelsen kommer på CD og LP, foruten digitale kanaler. De fleste sangene er skrevet av Tore Thomassen, en har han skrevet sammen med Trygve Skaug, og en sammen med Bengt E Hanssen.

Tore Thomassen bor i et hus i skogen i Birkenes, og lever som frilanser i tekst og musikk. Han har laget 11 plater for barn, og fire for voksne. De siste årene har han skrevet tre barnebøker om en uheldig gutt (som alle er innkjøpt av Kulturrådet).

SPESIELT OM TÅRER SKAL KOMME:  

– sangen har Tore T og Trygve Skaug skrevet sammen, under et fire timer langt opphold i Drammen. Det hele startet med en mail fra Trygve til Tore, med et gulnet billedvedlegg , og følgende tekst fra Trygve:

«Å, som jeg husker denne kvelden. Fant dette avisklippet igår. Konsert med barnekoret. Tore Thomassen til høyre. Meg til venstre. Jeg så på mannen med gitaren, smilet, håret og alle de tenkende sangene og bestemte meg for å bli akkurat sånn.»

Dermed var vi igang. Vi bestemte oss for å skrive en sang om livsreisen, viktige hendelser underveis, og vedkjenne oss tårene. Arbeidstittelen var først «Fire timer i Drammen», endret seg så til «Sammen i Drammen» – noe vi begge protesterte på, og endte altså opp som «Tårer skal komme». Det er Trygve som spiller gitar, Tor Egil Kreken bass, Thomas Gallatin trommer og Torjus Vierli tangenter. Tore synger.