”…en mangfoldig fyr” (musikkjournalist Olav Solvang)

Tore T Tore Thomassen, lenge bosatt i en fredelig dal utenfor Lillesand, inntil veien gikk videre til skogene i Birkenes, har i det meste av sitt yrkesaktive liv arbeidet som frilanser innenfor tekst og musikk. Som tekstforfatter og komponist har han levert atskillig stoff både til andres og eget bruk, samtidig med en omfattende konsertvirksomhet.

Våren 2007 kom Tore Thomassens 13.plate ut – MØTESTEDER – sanger for voksne. Plata består av – i følge produsent Lars Martin Myhre – stille og rolige sanger og enda stillere og roligere sanger. Har Thomassen begynt å bli gammel eller han har endelig våget å møte seg selv?

 

 

Gammelt bilde

Etter å ha spilt i flere sammenhenger – blant annet i det hårete bandet Samson Kraftlag (se bilde) – tok Tore
Thomassen for alvor steget inn i musikken da en av sangene fra debutplata ”Tango i hagen” klatret helt til topps på Norsktoppen i 1988. Siden har Tore Thomassens virksomhet brakt ham rundt i alle kroker i Norges land, samt snarvisitter ut i den store verden. Nedslagsfeltet har gjerne vært barn og unge – med skoleforestillinger for Rikskonsertene, familiekonserter i samarbeid med lokale barnekor i mange av landets kirker, eller konfirmantkonserter og andre utfordringer.
Men voksenpublikummerne har også fått sitt, enten det har vært underholdning for soldater i Bosnia og Libanon, sjømannskirker rundt om på kloden, kurs- og kulturarrangement i ymse utgaver, kirkekonserter eller møter og festivaler. På Korsvei-festivalen er Tore Thomassen sirkusdirektør og en av veteranene. I kjølvannet av «Møtesteder» har det blitt mange vakre konserter i ulike fora. Tore Thomassen har evnen til å engasjere publikum.

nyebilder1

Bjarnes Blå Åker holder sommerkonsert i Søgne Gamle kirke med naturlig belysning. Tore T ukulele, Svein Helge Vikse kontrabass, Ragnhild Ek Zeiler fele, Bjarne Ormestad trommer og Espen Skeie banjo.


nybilder3

Konsert sammen med Kristina Jølstad Moi under Visjon i Stavern, takk du!

Tore mot strømmen – anmeldelse i Vårt Land av barneplata «Skatteskrin»

 omtoret

Pressebilde fra 1988

 

lary_omtoret

 

På ti-dagers turné med Larry Normann i 1992, bl a sponset av Gjøvik Hotel

 

Pressemelding for ny LP/MC i 1988

 

Norwegian cultural events New York 1999 – i veldig godt selskap!

 

Turnéliste fra Skjærgårds for høste 1991 – takk Morten, du får det til!