”…en mangfoldig fyr” (musikkjournalist Olav Solvang)

Tore T Tore Thomassen, lenge bosatt i en fredelig dal utenfor Lillesand, inntil veien gikk videre til skogene i Birkenes, har i det meste av sitt yrkesaktive liv arbeidet som frilanser innenfor tekst og musikk. Som tekstforfatter og komponist har han levert atskillig stoff både til andres og eget bruk, samtidig med en omfattende konsertvirksomhet.

 

Tore Thomassen har i mange år reist rundt i Norge og LEKT med barn, med konserter i regi av Rikskonsertene, eller sammen med barnekor i kirker og bedehus og andre kulturarrangement.

Hele tiden har han også forsøkt å være VOKSEN, og siste utgivelse (2017) er HELLIG OG ALMINNELIG – en samling viser – sammen med et spennende band. Torjus Vierli – tangenter, Hildegunn Garnes Reigstad – vokal, perc, harper, Tor Egil Kreken – bass, el-gitar, slide, Thomas Gallatin – trommer, Tore Thomassen – vokal, ak-gitar, ukulele. Alle har koret, Hildegunn mest. Trygve Skaug har også sneket seg med på ak-gitar på en sang.

Sangene handler om samliv, tro, tårer, lys, 16 fine skjorter, skygge, sult, hvem som bor i Kristiansand – og et viktig spørsmål fra femte klasse.

Utgivelsen kommer på CD og LP, foruten digitale kanaler. De fleste sangene er skrevet av Tore Thomassen, en har han skrevet sammen med Trygve Skaug, og en sammen med Bengt E Hanssen.

Tore Thomassen bor i et hus i skogen i Birkenes, og lever som frilanser i tekst og musikk. Han har laget 11 plater for barn, og fire for voksne. De siste årene har han skrevet tre barnebøker om en uheldig gutt (som alle er innkjøpt av Kulturrådet), og en om Jørgens hender og føtter (2017 – som også ble innkjøpt).

 

Våren 2007 kom Tore Thomassens 13.plate ut – MØTESTEDER – sanger for voksne. Plata består av – i følge produsent Lars Martin Myhre – stille og rolige sanger og enda stillere og roligere sanger. Har Thomassen begynt å bli gammel eller han har endelig våget å møte seg selv? 11 år senere er svaret klart, han begynner å bli gammel og har endelig våget å møte seg selv.

«Det var far min som stod der i døra,

og ba meg å huske på

alt det jeg visste fra før a’

og det ga meg mot til å gå»

 

Gammelt bildeEtter å ha spilt i flere sammenhenger – blant annet i det hårete bandet Samson Kraftlag (se bilde) – tok Tore
Thomassen for alvor steget inn i musikken da en av sangene fra debutplata ”Tango i hagen” klatret helt til topps på Norsktoppen i 1988. Siden har Tore Thomassens virksomhet brakt ham rundt i alle kroker i Norges land, samt snarvisitter ut i den store verden. Nedslagsfeltet har gjerne vært barn og unge – med skoleforestillinger for Rikskonsertene, familiekonserter i samarbeid med lokale barnekor i mange av landets kirker, eller konfirmantkonserter og andre utfordringer.
Men voksenpublikummerne har også fått sitt, enten det har vært underholdning for soldater i Bosnia og Libanon, sjømannskirker rundt om på kloden, kurs- og kulturarrangement i ymse utgaver, kirkekonserter eller møter og festivaler. På Korsvei-festivalen er Tore Thomassen sirkusdirektør og en av veteranene. I kjølvannet av «Møtesteder» har det blitt mange vakre konserter i ulike fora. Tore Thomassen har evnen til å engasjere publikum.

nyebilder1

Bjarnes Blå Åker holder sommerkonsert i Søgne Gamle kirke med naturlig belysning. Tore T ukulele, Svein Helge Vikse kontrabass, Ragnhild Ek Zeiler fele, Bjarne Ormestad trommer og Espen Skeie banjo.


nybilder3

Konsert sammen med Kristina Jølstad Moi under Visjon i Stavern, takk du!

Tore mot strømmen – anmeldelse i Vårt Land av barneplata «Skatteskrin»

 omtoret

Pressebilde fra 1988

 

lary_omtoret

 

På ti-dagers turné med Larry Normann i 1992, bl a sponset av Gjøvik Hotel

 

Pressemelding for ny LP/MC i 1988

 

Norwegian cultural events New York 1999 – i veldig godt selskap!

 

Turnéliste fra Skjærgårds for høste 1991 – takk Morten, du får det til!