Forrige voksenplate:

by / / Ingen kommentarer


Møtesteder – sanger for voksne

Etter sju barneplater var det jammen på tide å gi ut en plate for voksne også. Jeg har jo tross alt passert 50… Plata ble godt mottatt, og Vårt Land ved Olav Solvang skrev blant annet:

«Tore Thomassen øser raust av klokskap og livserfaring på sin nye CD Møtesteder – sanger for voksne.
Etter noen gjennomlyttinger, sitter jeg med en god følelse av å ha vokst litt som voksen.
Sangeren inngir tillit gjennom personlige, men ikke private, skildringer av oppvekst, tro, møter med mennesker, og en jord som blomstrer og blør. Vi får et skarpt bilde av hva det vil si å være et helt og engasjert menneske med ånd, sjel og kropp. Et menneske med innsyn og utsyn, som bryr seg. Det oppleves ikke som en artist som har gitt ut ei plate, men en fyr som stikker innom for å fortelle oss noe viktig, og som vil oss vel.
Thomassen pløyer dypt, uten å virke belærende. Han benytter enkle og direkte formuleringer, men også poesi og lun humor. Han kan kunsten å fortelle og formidle.
… Med all respekt for Thomassens eget ukulele-
bidrag, har Bernt Rune Stray (diverse andre strengeinstrumenter), Kjell Åge Stoveland (bratsj), Runar Nørsett (flygel, Hammond B-3), Fredrik Sahlander (kontrabass), Alfred Janson (trekkspill) og Trygve Tambs-Lyche (trommer), hovedæren for at plata har fått et perfekt musikalsk rammeverk. Det siste er naturligvis også mye takket være produsent Lars Martin Myhre, som har god trening i den slags fra sitt mangeårige samarbeid med Odd Børretzen.
Etter 13 år med mer barne- og ungdomspregede album, viser Tore Thomassen at han har et minst like godt grep om voksnes virkelighet.»

Du kan kjøpe den direkte fra Lynor eller i nærmeste Bok&Media platesjappe.